Mand bliver undersøgt for hårtab

Vigende hårgrænse

Hvad er vigende hårgrænse?

Langt de fleste mænd oplever en vigende hårgrænse i takt med alderen, og derfor tror mange fejlagtigt, at der ikke kan gøres noget ved den. Biofolic Lab® tilbyder behandlingsforløb, som kan forhindre eller bremse den vigende hårgrænse.

Vigende hårgrænse

En vigende hårgrænse er meget udbredt og kan ofte afhjælpes ved et indgreb med vore moderne metoder, som fx FUE-hårtransplantationer, med meget naturlige resultater.

En vigende hårgrænse kan begynde at udvikle sig i en tidlig alder, både for mænd og kvinder. I mange tilfælde af vigende hårgrænse, hårtab eller Alopecia, kan specialistbehandling bidrage til at modvirke det. Det kræver typisk forskellige undersøgelser at finde ud af, hvorfor du måske lider af vigende hårgrænse, men kan ofte relateres til livsstilsvaner, som kan ændres. Her på Biofolic Lab, kan vi hjælpe med at afdække årsagerne til dit hårtab og anbefale en passende behandling, når det skønnes aktuelt.

Book en gratis konsultation i dag, find årsagen til din vigende hårgrænse og fremlæg dine ønskede resultater. Vi vil derefter kunne tilbyde dig alle eksisterende behandlinger.

Årsager til vigende hårgrænse for mænd og kvinder

Begyndende hårtab kan være frustrerende, særlig når hårgrænsen falder længere og længere tilbage. Dette forekommer både for mænd og kvinder og kan starte i en tidlig alder, sommetider kort efter pubertetens afslutning. Hos mænd kan dette betyde en fuldt tilbagetrukket hårgrænse i slutningen af 30’erne, i nogle tilfælde tidligere. Hos kvinder forekommer både Traction Alopecia og hårudtynding oftere end vigende hårgrænse, selvom der er enkelte tilfælde.

Årsagerne til vigende eller utilpasset hårgrænse er ofte beskadigede follikler, som ikke opnår genvækst når håret falder ud. Det er helt normalt at den gennemsnitlige person mister hår, men det vokser normalt ud igen med tiden. Afbrydes vækstcyklussen først, begynder forstadiet til vigende hårgrænse at vise sig, hvilket vil føre til yderligere hårtab over tid. Dette ser man ofte i sammenhæng med kvindelig eller mandlig mønster skaldethed. Årsagen kan være arvelig, eller stamme fra hormonel ubalance. Hvis der er en historik med vigende hårgrænse eller skaldethed i familien, kan det blive overført genetisk. Ved hormonel ubalance hos kvinder, fx under graviditet eller i overgangsalderen, kan det medføre vigende hårgrænse og manglende genvækst.

De første tegn på en vigende hårgrænse viser sig normalt over tindingerne og tilbage over issen. Dette medfører en krone af hår på hovedbunden, og efterlader et skaldet område i midten. Alternativt kan det trække sig tilbage over tindingerne og medføre en V-formet hårvækst, hvor siderne og bagsiden af hovedet bliver blotlagte. Det kan være svært at vide hvad man skal gøre, når man oplever en begyndende ujævn hårgrænse og det kan være stressende og angstprovokerende at søge løsninger.

Behandling for vigende eller utilpasset hårgrænse

Hvor nogen eksperimenterer med hurtige løsninger på vigende hårgrænse, fx at skifte frisure eller kronrage sig, prøver andre håndkøbsmedicin som fx Minoxidil (Rogaine). Har du en medicinsk tilstand, fx en immundefekt, kan medicinen bidrage til øget immunrespons, og dermed bidrage til at bremse eller vende hårtab. På længere sigt, er den bedste løsning på vigende hårgrænse dog at få en hårtransplantation. En transplantation af sunde hårsække til områder med hårtab, kan endegyldigt vende den vigende hårgrænse, så du kan nyde et naturligt udseende.

Traditionelt har hårtransplantation som behandling for en vigende eller utilpasset hårgrænse været ensbetydende med et kirurgisk indgreb, hvorved et område med sunde hårsække opereres ud af huden og derefter transplanteres til et område med ujævn hårgrænse. Disse indgreb efterlader et stort arvæv, samt post-operativ smerte og ubehag. Det er på Biofolic Lab muligt at få foretaget minimalt invasive behandlinger, herunder FUE-hårtransplantationer, uden kirurgisk indgreb. Under den indledende konsultation, vurderer kirurgen om du er egnet til hårtransplantation og optegner forventede resultater i forhold til dine ønsker. Anses en mandlig eller kvindelig kandidat for at være egnet og er der nok sunde hårsække tilgængelige, vil en passende behandling blive anbefalet.