Alt om hårtab

Det du skal vide

Alle kvinder og mænd med en sund hårvækst vil opleve at miste hår hver dag - gerne op til 125 hårstrå om dagen. Dette er helt normalt, og nye vil hår vokse frem samtidigt med det hår, som tabes. Hårtab er når du mister flere hår end normalt, og dit hår samtidigt bliver tyndere. Nedenfor kan du læse mere om forskellige former for hårtab og årsagerne dertil. Hos Biofolic Lab® er vi specialister i alle former for hår- og hårtabsbehandlinger, og vi står klar til at hjælpe dig. Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende konsultation.

Spørgsmål om hårtab

Er der forskel på kvindeligt hårtab og mandligt hårtab?

Ja, det er forskel på kvindeligt- og mandligt hårtab. Eksempelvis oplever langt flere mænd end kvinder hårtab i form af mønsterskaldethed. De fleste kvinder vil opleve midlertidigt hårtab eller en udtynding af håret i takt med, at de bliver ældre. Nogle kvinder vil også opleve hårtab i forbindelse med graviditet og overgangsalder. Det er vigtigt at fastslå årsagen til et hårtab så tidligt som muligt, så hårtabet kan stoppes inden det bliver fremskredent. Tidlig behandling af hårtab øger samtidigt chancerne for genvækst.

Hvordan ved jeg om jeg mister mit hår?

Hos nogle kan hårtab være en langsom proces, som ikke bemærkes. De fleste vil dog opdage deres hårtab, fordi håret gradvist begynder at føles tyndere og samtidigt se tørt og livløst ud. Hos både kvinder og mænd med langt hår vil hårtabet ofte opdages ved, at hårtstråene falder ud og samler sig på hovedpude, i hårbørste og i bruseafløb. Hos mænd vil hårtabet typisk være mere synligt, da det er mindre diffust og ofte starter på afgrænsede steder som i tindingerne og/eller på issen. For mange kan det være svært at erkende et hårtab, før det er blevet så fremskredent, at det er for sent at opnå fuld genvækst. Særligt hos kvinder kan hårtab være svært at tale om, da håret ofte opfattes som identitetsgivende og et som parameter for, hvad kvindelighed er. Derudover er der (traditionelt set) hos kvinder i højere grad fokus på hår i form af stil og frisure.

Bliver jeg skaldet hvis jeg ikke får behandling?

Dette vil afhænge af årsagen til dit hårtab. Lider du af midlertidigt hårtab (som er sjældent hos mænd), er svaret nej. Du kan få lavet en DNA-test hos Biofolic Lab®, som kan klarlægge årsagen til dit hårtab.

Hvornår er det bedste tidspunkt at finde en løsning på mit hårtab?

Det enkle svar er så tidligt som muligt. Vi anbefaler at søge råd hos en specialist, så snart du begynder at lægge mærke til øget hårtab. Jo mere hår du når at tabe, jo mindre er chancerne for at opleve fuld genvækst.

Biofolic Lab® tilbyder markedets bedste og mest effektive hårtabsløsninger til kvinder og mænd. Vi starter alle behandlingsforløb med en grundig forundersøgelse i form af en DNA-test. Det er med udgangspunkt i denne test, at vi sammensætter dit individuelle behandlingsforløb.

Hos Biofolic Lab® har vi udarbejdet behandlingsplaner mod hårtab, hvor vi kombinerer produkter og behandlinger tilpasset dine individuelle behov.

Alle vores produkter tilbydes i abonnementsordninger, som leveres lige til din dør.

Behandlinger på Biofolic Lab®s klinik benytter de nyeste teknologier og udføres af vores erfarne team af dermatologer og læger.