Mand bliver undersøgt for hårtab

Hårtab hos mænd

Det du skal vide

Det mest udbredte hårtab hos mænd er genetisk alopecia, en nedarvet tilstand forårsaget af at hårsækkene krymper med alderen. Behandling mod hårtab er meget effektiv, særlig hvis der sættes tidligt ind. Kontakt Biofolic Lab® for at høre om de forskellige muligheder for behandling.

Mandligt hårtab

Helt bestemte årsager til mænds hårtab

Der findes en række hårtabstilstande, der kan ramme mænd, men den mest udbredte form for skaldethed hos mænd er mønster skaldethed, også kaldet androgenetisk alopecia eller genetisk hårtab. De fleste mænd vil med alderen opleve et hårtab, nogle oplever det allerede i 20-års alderen. Du kan på denne side læse mere om forskellige hårtabstilstande, og hvordan Biofolic Lab®s forskellige behandlingsplaner mod hårtab kan hjælpe dig i kampen mod hårtab.

Spørgsmål om mandligt hårtab

Mandlig mønster skaldethed - hvad er det?

Mandlig mønster skaldethed er en genetisk tilstand, som kan blive nedarvet fra begge sider af stamtræet. Selvom din far har fyldigt og tykt hår på hovedet, er det ikke ensbetydende med at du får det samme, men det er selvfølgelig en mulighed. Tilstanden forårsages af et biprodukt af testosteron kaldet dihydrotestosteron (DHT). DHT sætter sig på hårsækkene og får dem til at krympe over tid, hvilket får håret til at blive tyndere og tyndere, indtil nogle mænd bliver helt skaldede på hovedbunden.

Hvordan ved jeg om jeg mister mit hår?

Dette er et godt spørgsmål, selvom svaret virker indlysende, fordi mange mænd ikke erkender deres hårtab, før det er blevet så fremskredent, at det er for sent til at opnå fuld genvækst. Årsagerne til at mænd ikke erkender deres eget hårtab, er som regel ren og skær benægtelse, eller at det er en langsom proces, som de ganske enkelt ikke bemærker. I den modsatte ende af skalaen, bekymrer mange mænd sig om hårtab uden grund.

Hvordan opdager jeg bedst hårtab?

  • Selv at bemærke udtyndet hår eller vigende hårgrænse
  • Blive gjort opmærksom på hårtabet (uden at du selv bemærker det)
  • stort hår affald på hovedpuden, i sengen, badet, afløbet. eller i hænderne når du sætter håret

Hvordan lægger jeg mærke til mandlig mønster skaldethed?

Mandlig mønster skaldethed er nemt at identificere, også uden klinisk erfaring, da det kun påvirker håret i hovedbunden og ikke på siderne, kendetegnet ved et hesteskoformet hårtabsmønster. Der findes en række forskellige udbredte hårtabsmønstre: vigende hårgrænse, udtyndet krone, eller generel udtynding spredt over issen. Du kan læse mere om disse nedenfor. Mandlig mønster skaldethed rammer aldrig siderne eller bagsiden af hovedet.

Bliver jeg skaldet hvis jeg ikke får behandling?

Dette afhænger af en række faktorer. Den første er den tilstand som forårsager dit hårtab – lider du af midlertidigt hårtab (som dog er sjældent for mænd) er svaret nej. Se vores liste over andre hårtabstilstande nedenfor, hvis dit problem ikke ser ud til at være mandlig mønster skaldethed.

Forudsat, at din tilstand er mandlig mønster skaldethed, kan dit eventuelle hårtabs omfang variere betragteligt. Mænd som har en meget tidlig, eller aggressiv, begyndende mandlig mønster skaldethed, er mere tilbøjelige til at miste meget hår, eller miste det hurtigere, hvilket kan resultere i præmatur skaldethed. Vi ser mænd, der allerede begynder at miste deres hår ved 18 års alderen eller tidligere. Disse mænd har selvfølgelig størst sandsynlighed for at blive skaldede i en ganske tidlig alder (midten af tyverne), hvor andre mænd først ser de begyndende tegn i midten til slutningen af tyverne, eller senere. Disse mænd har væsentlig mindre tendens til skaldethed og vil blot have tyndt hår i deres alderdom.

Den nemmeste måde at finde ud af, om du kan ende med at miste alt dit hår, er at lægge mærke til, hvornår dit hårtab begyndte, og hvor aggressivt eller hurtigt dit hår tyndes ud.

Anvendelse af den rigtige kombination af klinisk testede produkter, burde som minimum bremse dit hårtab, men vil som regel også fremme genvækst eller fortykkelse af håret, enten moderat eller helt tæt.

Hvornår er det bedste tidspunkt at finde en løsning på mit hårtab?

Det enkle svar er så tidligt som muligt. Vi anbefaler at søge råd hos en specialist, så snart du begynder at lægge mærke til øget hårtab. Mandlig mønster skaldethed er en kronisk tilstand, der kan blive meget omfattende, hvis ikke den behandles. Jo mere hår du når at tabe, jo mindre er chancerne for at opleve fuld genvækst. Derfor anbefaler Biofolic Lab eksperterne altid, at påbegynde et behandlingsforløb inden tilstanden bliver for fremskreden.

Hvordan kan mandlig mønster skaldethed behandles?

Der findes mange midler mod hårtab

Der er en række forskellige behandlingsmuligheder for mandlig mønster skaldethed, herunder klinisk testet medicin, laserbehandling og regenererende kirurgiske indgreb.

Der er desuden mange produkter i omløb uden nogen klinisk effekt, så man nemt kan spilde tid og penge, alt imens håret fortsætter med at falde af. Det er derfor meget vigtigt, at du undersøger tingene grundigt, inden du beslutter dig for hvordan du vil behandle dit hårtab. Medmindre du har mistet alt, eller det meste af dit hår, findes der en løsning på dit problem, hvad enten det er medicinsk, kirurgisk eller en kombination.

Vores omfattende vejledning til behandling af hårtab introducerer dig til de mest effektive løsninger til behandling af hårtab og giver dig et grundigt indblik i de produkter, som kunne være relevante at anvende.