Kvinde med gråt sundt hår

Telogen effluvium

Hvad er Telogen Effluvium?

Oplever du et pludseligt hårtab efter et chok, stress eller sygdom, kan du være ramt af telogen effluvium. Telogen betyder hvilende, og det er netop det der sker: hårsækkene stopper med at gro og går i dvale, og efter en periode falder de ud. Ofte er hårtabet midlertidigt, men kan blive kronisk, særligt hvis hårtabet ikke behandles korrekt.

Hvad er Telogen Effluvium?

Telogen Effluvium opstår, når pludselig eller alvorlig stress forårsager øget hårtab. Ved Telogen Effluvium, kan en pludselig eller stressende begivenhed få visse hårsække til for tidligt at stoppe med at gro og gå ind i en telogen (hvilende) fase. Hårene som påvirkes af Telogen Effluvium, forbliver ca tre måneder i hvilefasen, hvorefter de falder ud. Personer som oplever Telogen Effluvium vil ofte være kommet sig over begivenheden, før hårtabet sætter ind.

I de fleste tilfælde af Telogen Effluvium, er hårtabet midlertidigt og håret genetableres hurtigt. I nogle tilfælde af Telogen Effluvium fortsætter hårtabet, indtil den underliggende årsag er løst.

Hvad er kronisk Telogen Effluvium?

Kronisk Telogen Effluvium, også kaldet Diffust Hårtab, er en længerevarende hårtabstilstand, med de samme tegn som almindelig Telogen Effluvium. Den største forskel er tilstandens varighed. Mens Telogen Effluvium er midlertidig og varer op til seks måneder, hvorefter håret selv vokser ud igen, er den kroniske variant mere alvorlig. De vigtigste tegn på Kronisk Telogen Effluvium er, at det forsætter efter seks måneder og at hovedbunden udtyndes uden tab af follikler.

Hvordan ved jeg om mit Telogen Effluvium hårtab er kronisk eller ej?

Selvom tilstandens varighed er den største forskel mellem Telogen Effluvium og diffust hårtab, skal en professionel hårtabsekspert vurdere din hårtabstilstand for at sikre, at du får en nøjagtig diagnose. Dette er særlig vigtigt når det gælder Telogen Effluvium – forbigående eller kronisk – da det er altafgørende, at den underliggende årsag til hårtabet behandles, da det ofte er relateret til en anden helbredstilstand udover selve hårtabet.

Kan Telogen Effluvium behandles?

Ja. Telogen Effluvium ses jævnligt på vore hårklinikker og behandles med stor succes. Selvom hårtab forårsaget af Telogen Effluvium ofte vokser tilbage af sig selv, kan vore behandlinger hjælpe håret til at vokse hurtigst muligt tilbage, på optimal vis. Resultaterne kan variere og er ikke garanterede.

Ved pågående Telogen Effluvium, koncentrerer vi os ikke kun om at løse det underliggende problem, men også om at sikre at hårtabet forebygges med behandling, mens årsagerne adresseres. Ønsker du yderligere information om de mest effektive måder at behandle din tilstand på, så kontakt os.