Diffust hårtab

Hvad er Diffust Hårtab?

Diffust hårtab er et andet navn for kronisk telogen effluvium, som er et pludseligt hårtab i hele hovedbunden. Selvom håret ser tyndere ud, er der intet tab af hårfollikler. Tilstanden rammer hyppigst kvinder.

Ved Kronisk Telogen Effluvium skal en tilbundsgående klinisk undersøgelse foretages, for at sikre at den underliggende årsag til det diffuse hårtab bliver behandlet. Det er nemlig også vigtigt at igangsætte behandling der kan forhindre det diffuse hårtab, samtidig med at den underliggende årsag adresseres.

Hvad er tegnene på Diffust Hårtab, og hvem påvirker det?

Diffust hårtab medfører et jævnt hårtab på hele hovedbunden, hvilket får håret til se tyndere ud, på grund af det øgede hårtab. Almindelig Telogen Effluvium er en midlertidig hårtabstilstand, mens kronisk Telogen Effluvium er længerevarende og strækker sig udover seks måneder.

Denne hårtabstilstand ses hyppigst hos kvinder, selvom diffust hårtab også kan forekomme hos mænd.

Hvad forårsager Diffust Hårtab?

Diffust Hårtab kan forekomme på baggrund af en række årsager, herunder mangel på bestemte næringsstoffer, stress, eller som følge af sygdomme som anæmi og skjoldbruskkirteltilstande.

Hvordan behandles Diffust Hårtab?

Diffust hårtab kan behandles med et gennemgribende behandlingsprogram, der omfatter Mitoksidil for at bekæmpelse tyndere hår og fremme regenerering. Den underliggende årsag til denne type hårtab skal også diagnosticeres, for at sikre at den bliver behandlet af specialiseret sundhedspersonale, når det er aktuelt.

For de der oplever kronisk Telogen Effluvium, bør kostvaner gennemgås, for at sikre et tilstrækkeligt indtag af næringsstoffer. Kliniske undersøgelser af skoldbruskkirtel, hæmoglobin og hormonbalance bør foretages. Da stress også kan være en medvirkende faktor til Diffust Hårtab, bør dette også undersøges.